Energiakeskukset ja henkinen kehitys – Osa 1: Fyysiset Chakrat

Kuten varmasti tiedät jo, meillä on 7 fyysistä energiakeskusta, joita opimme käyttämään, henkisen kehityksemme mukaan. Kun olemme oppineet käyttämään jotain keskusta, etenemme seuraavalle keskukselle. Kehitymme siis keskuksesta toiseen ja tajuntamme pysyy siinä keskuksessa, jonka toiminnan opimme. Toki joskus opimme muutamien keskuksien opit samanaikaisesti.

Näin etenemme ylöspäin energia järjestelmässä kunnes saavumme sydänkeskukseen. Sydän keskus on erikoinen siinä että se muodostaa portaalin ei fyysisiin energiakeskuksiimme.

Maailman melkein jokaisessa henkisessä perinteessä on mainintaa näistä korkeimmista, ei fyysisistä energiakeskuksista. Juutalaisen kabbalan mukaan Israel on koodinimi meille. Jokainen meistä on Israel. Israel koostuu 12 heimosta. Voimme näin olettaa että jos meillä on 7 fyysistä energiakeskusta, niin meillä on myös viisi, ei fyysistä, energia keskusta. 7+5=12

Olen löytänyt kuvan Summit lighthousen sivuilla, joka kuva nämä korkeat energiakeskukset. Koska en voi esittää kuva sivuillani, tein oman version siitä:

Kuvassa, ei fyysiset energiakeskukset järjestettiin meidän yläpuolelle, koska se kuvaa meidän kehitystä ”ylöspäin”. Shirley Hallel Gutman kanavoinnissa käy kuitenkin ilmi että käpyrauhasemme, joka on osa kolmannen silmän järjestelmää, toimii kuin kaksi suuntainen peili. Näin luulemme että kaikki mitä on sisällämme on meidän ulkopuolella.

Tämän käsityksen vahvistaa myös Juutalaisten Menorahn rakenne. Tämän sivuston mukaan Solomonin temppeli on rakenteeltaan kuin meidän fyysinen vartalo. Sivustossa Temppelin pyhäkkö, DVIR, on sijoitettu päähään. Tämä ei kuitenkin voi pitää paikkaansa. Siksi olen tehnyt oman version kuvasta, jossa pyhäkkö on sijoitettu oikeaan paikkaan – sydämeen:

Raamatun mukaan, Solomonin temppeliin on sijoitettu Menorah. Jos tarkastelemme Menorahn rakennetta huomataan että se on kuin kaavio meidän energiajärjestelmästä ja sen toiminasta.

Sitä on vaikea havaita heti, mutta jos käännämme Menorah sivuttain, asia on helppo nähdä:

Menorah näyttää miten energiajärjestelmämme toimii ja miten energiakeskukset tasapainottavat toisiansa:

Kruunu energiakeskus tasapainottaa Juuri keskuksen.
Kolmannen silmän keskus tasapainottaa Sakraalikeskuksen.
Kurkku keskus tasapainottaa Solarpleksuksen keskuksen.

Lisäksi huomataan että jos menemme sisäänpäin sydämen keskuksesta, löydämme oikean olemuksemme. Huomataan myös että yhteys meidän oikeaan olemukseen on hyvin hyvin kapea.

Toinen tärkeä asia huomata on se että emme kehitty ”ylöspäin”, vaan kehitymme sisäänpäin. Olemme kuin sipuli joka kuorittu kuorista kunnes vain ydin jää.

Nyt kun tiedämme miten energia järjestelmämme toimii, voidaan tarkastaa mitkä opetukset opimme kun kehitymme sisäänpäin energiakeskuksesta/energiakerroksesta toiseen.

Fyysiset Energiakeskukset

1. Energiakeskus – Juurichakra*
Tämän keskuksen avulla olemme yhteydessä fyysiseen olemukseemme ja fyysiseen maailmaan. Opimme käsittelemään fyysisen olemassaolon tunteet ja olemassaolon pelot. Opimme fyysisen elämän arvoa. Jos tämä chakra on vaurioitunut tai ei toimi kunnolla – se voi johtaa helposti kuolemaan, koska yhteys fyysiseen olemiseen katkeaa ja näin on helppo poistua täältä fyysisestä ulottuvuudesta takaisin valoon.

*Chakra tarkoittaa pyörä tai keskus Intian kielellä.

2. Energiakeskus – Sakraalichakra
Tämän keskuksen avulla kommunikoimme muiden fyysisten olentojen kanssa. Opimme tuntemaan ja käsittelemään tunne energiaa. Tämä keskus onkin suorassa yhteydessä tunne kehoon. Jos tämä keskus ei toimi kunnolla, tai on mennyt jumiin tunne trauman yhteydessä, meistä voi tulla tunnottomia – emme tunne paljon mitään enää, emmekä pysty luomaan tunneyhteyksiä muihin ihmisiin.

3. Energiakeskus – Solarpleksus chakra
Tämä keskus yhdistää meidät meidän mentaalikehoon. Tässä keskuksessa Egomme/mielimme/lohikäärmeemme saa alkunsa. Tässä keskuksessa yksilöitämme itsemme muihin fyysisiin olentoihin nähden ja luodaan erillisyys. Opimme myös ”kuka olemme” (tai näin egomme luulee) ja mikä on paikkamme maailmankaikkeudessa.

4. Energiakeskus – Sydänchakra
Tämä on meidän tärkein keskus, sen kautta luomme ensimmäistä kertaa yhteyden korkeimpiin energiakeskuksiimme. Opimme myös fyysisten olentojen välisestä rakkaudesta. Opimme tekemään asioista muiden hyväksi, koska alamme ymmärtämään että olemme kaikki yhtä – olemme osa isompaa tajuntaa. Opimme että kun autamme toisia fyysisiä olentoja – autamme itseämme. Opimme että olemme maailmamme ja kun paranamme sisäistä maailmaamme – paranamme myös ulkoista maailmaamme. Ja päinvastoin. Opimme että ulkoinen maailmamme on vaan heijastus sisäisestä maailmastamme.

5. Energiakeskus – Kurkkuchakra
Tämä keskus on viestintä keskus. Opimme kommunikoimaan paremmin muiden fyysisten ja ei fyysisten olentojen kanssa ja opimme myös kuuntelemaan sisäistä ohjaustamme. Kun kurkku keskus aukeaa se tuntuu niin kuin kurkussa olisi kutina, joka ei lähde pois yskimällä. Tämän keskuksen kautta sisäinen ja ulkoinen kommunikointi kulkee. Jos haluat oppia kuulemaan ohjauksesi paremmin, sinun tulisi antaa tällä kommunikaatiolle lupa tapahtua. Ilman lupaasi kommunikaatio ei toimisi. Voit tehdä näin: ”Sallin itselleni kuulla sisäisen ohjaukseni aina kun tarvitsen sitä”.

6. Energiakeskus – Kolmas silmän chakra
Tämä keskus koostuu oikeastaan monesta keskuksesta, jotka sijaitsevat päässämme. Kaikki päämme elimet ovat tavalla tai toisella kytkeytyneenä tähän keskukseen: Aivopuoliskot, jotka prosessoivat viestejä. Käpyrauhanen, joka toimii kuin kaksi suuntainen peili. Fyysiset silmät ja korvat, joiden kautta vastaanotamme ja lähetämme jatkuvasti energiaviestejä toisillemme. Aivolisäke, joka säätele hormonitasot ja aktivoi kolmannen silmän tarvittaessa. Ja muut aivojen osat.

Tämän keskuksen yhteydessä rupeamme näkemään sisäisen maailmamme ja erottamaan sen meidän ympäröivästä ulkopuolisesta illuusiosta. Erottelukykymme rupeaa toimimaan ja huomaamme että olemme moniulotteisia olentoja, joilla on kykyä toimia moniulotteisesti.

Näkeminen, niin kuin kuuleminenkin, on meidän sallimisesta kiinni. Meidän tulisi antaa lupa itsellemme nähdä. Voimme tehdä näin: ”haluan että minulle näytetään ne asiat, jonka tarvitsen nähdä”. Näin sallit itsellesi näkemisen.

Jos haluamme nähdä muita paikkoja tai nähdä itsemme ulkopuolelta – Meidän tulisi luoda katselija (vaikka pieni enkeli minä), jonka voisimme lähettää minne vaan, katsomaan meidän puolesta. Näin voimme tarkistaa energiakenttämme ulkopuolelta

7. Energiakeskus – Kruunuchakra
Tämän keskuksen kautta avautuu suora sisäinen moniulotteinen yhteys korkeimpiin energiakeskuksiin. Yhdistämme fyysiset keskukset yhdeksi ja valmistaudumme yhdistymään ei fyysisiin energiakeskuksiimme. Viimeistään tämän keskuksen yhteydessä opimme Kundaliini energiasta ja miten sitä voidaan käyttää Kruunuchakran avaamiseen. Kun tämän keskuksen opetukset on opittu, kaikki kommunikointi keskuksemme ovat aktivoituneet ja ne ovat valmiina täydelle sisäiselle kommunikaatiolle Itsemme kanssa.

Seuraavaksi meidän tulisi halkaista sisäinen meremme ja luoda tietoinen yhteys meidän sisäisiin osiin.

Siitä seuraavassa artikkelissa

Valoa ja rakkautta, Arje Sakari Silander

Tämänkin artikkelin suomenkielen asun on korjannut Lauri Väisänen, suuret kiitokset hänelle.

3 thoughts on “Energiakeskukset ja henkinen kehitys – Osa 1: Fyysiset Chakrat

  1. Eikö fyysinen chakra ole väärä termi? Chakrat ovat eetterisiä “fyysisen kehon
    vastakappaleen” asioita, eivät fyysiselle silmälle näkyviä

    1. Oli vaikea löytää termin, joka erottaa 7 ulkoiset ja 5 sisäiset chakrat toisistaan. Yritin termillä kuvata että nämä 7 chakraa ovat sidottuna fyysisen kehoon, ja näin olleen he ovat “fyysisiä” chakroja.
      jos löytäisin kuvaavampaa termiä käyttäisin sitä.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *